Stegte sild i eddike

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 6 rensede sild uden hoved/hale
  • 4 spsk rugmel
  • salt og peber
  • smør/olie til stegning

Eddikelage

  • 2 dl eddike
  • 100 gr sukker
  • 3 laurbærblade
  • 8 peberkorn
  • 2 stk stjerneanis (kan udelades)
  • reven skal af 1 usprøjtet appelsin

Sådan gør du

  • Dup sildene tørre med lidt køkkenrulle og flå skindet af dem – se evt. forklaring ovenfor. 
  • Kom sildefilet’erne i en frysepose og tilsæt rugmel, salt og peber. Vend posen godt rundt, så mel og krydderier fordeles på alle filet’erne. 
  • Varm en blanding af smør og olie op i en stegepande og steg sildene et par minutter på hver side til de er lysebrune. Læg sildene i et fad eller en skål.
  • Hæld eddike, vand, sukker, peberkorn, laurbærblade, appelsinskal og stjerneanis op i en gryde og giv det et kort opkog. 
  • Hæld lagen over de stegte sild, dæk skålen til og lad det hele trække i minimum et par timer men gerne til dagen efter. Server sildene på rugbrød med rå løg og kapers til.

Noter

Sildene kan holde sig omkring 5 dage på køl. Sørg for at opbevare dem i en lufttæt beholder med låg, så sildene ikke afgiver smag/lugt til de andre ting i køleskabet.