Go Back
+ servings
Syltede rødløg

Syltede rødløg

Trækketid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 2 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 2 store rødløg
  • 1 dl eddike (der kan sagtens bruges alm. lagereddike)
  • 75 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • peberkorn

Sådan gør du

  • Skræl rødløgene og skær dem i tynde ringe.
  • Kom eddike, sukker, salt og peber i en lille gryde og giv det et kort opkog til sukker og salt er opløst. 
  • Tag gryden af varmen og kom rødløgene ned i den varme eddikelage i gryden. Rør rundt, så lagen fordeles godt.
  • Dæk gryden til og lad løgene trække på køl i 30-60 minutter, men gerne et par timer. Rør rundt et par gange undervejs.

Noter

Løgene kan opbevares i en bøtte med låg i køleskabet og de kan fint holde sig i ca 14 dage. Skal de gemmes i længere tid, kan man hælde dem på skoldede syltetøjsglas, som er skyllet med alkohol eller atamon.