Syltede rødløg

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rødløgene pilles og skæres i tynde skiver - det kan være nemmest, at skære tynde skiver, hvis man først halverer løgene - så står de bedre fast på skærebrættet. Kom løgene i en skål. 
  • Eddike, sukker, salt og peber kommes i en lille gryde og gives et kort opkog til sukker og salt er opløst. 
  • Hæld den varme eddikelage over løgene i skålen. Rør rundt, så lagen fordeles godt og læg derefter stanniol eller låg på skålen.
  • Lad løgene trække på køl i minimum 30 min men gerne et par timer inden servering. Rør rundt et par gange undervejs.

Noter

Løgene kan opbevares i en bøtte med låg i køleskabet og de holder sig fint i 14 dage, men skal de gemmes i længere tid, ville jeg nok komme dem i sterile, skoldede sylteglas med låg.