Sprøde kanelsnitter

Antal: 100 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr smør
  • 250 gr hvedemel (+ ekstra til udrulning)
  • 175 gr brun farin
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 æg
  • sammenpisket æg + kanelsukker til pynt

Sådan gør du

  • Smuldr smørret i melet og tilsæt brun farin og kanel. Saml dejen med ægget og lad den hvile koldt i ca 15 minutter. 
  • Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og skær den ud i tynde snitter á ca 2 x 5 cm. Fortsæt til al dejen er brugt.
  • Læg snitterne på bageplader beklædt med bagepapir. De flyder ikke ud, så de kan godt ligge tæt. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanelsukker. 
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 10 minutter, til de er gyldentbrune og sprøde. Afkøl på bageristen og opbevar i en tæt kagedåse. 

Noter

Småkagerne kan ikke fryses, men dejen kan sagtens laves og opbevares i fryseren i 2-3 måneder. Dejen kan desuden opbevares i køleskabet i 4-5 dage - den tager ikke spor skade af at hvile på køl.