Stegte sild med persillesauce

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 8 sild (hele og rensede)
  • 4 spsk rugmel
  • salt
  • olie/smør til stegning

Persillesauce

  • 2 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ liter mælk
  • friskhakket persille
  • salt

Sådan gør du

  • Træk skindet af sildene og kassér det. Der må godt sidde lidt sølvfarve tilbage på filet’erne.
  • Kom fileterne i en frysepose af passende størrelse. Hæld rugmel og salt i posen og ryst den godt, så mel og salt fordeles som et tyndt lag pudder på fileterne. 
  • Varm en blanding af smør og olie op på en pande og steg sildene sprøde og lysebrune på begge sider. 

Persillesauce

  • Smelt smørret i en gryde og rør mel ud i smørret. Tilsæt herefter mælk og pisk godt, så evt. klumper piskes ud. 
  • Bring saucen i kog under jævnlig omrøring og lad den koge igennem et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder. Smag til med salt og frisk persille og salt og server persillesaucen til de stegte sild og kogte kartofler. 

Noter

Bliver der sild til overs, er det oplagt at lægge dem i et fald og koge en hurtig eddikelage på eddike, sukker, salt og peber og hælde over. Lad sildene trække i et par timer, så har man de lækreste stegte sild i eddike. Server på rugbrød med løgringe.