Go Back
+ servings

Boller i karry

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 450 gr hakket svinekød (eller hakket kylling)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 liter vand
  • 1 hønse- eller grønsagsbouillonterning
  • salt og peber

Karrysauce

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 spsk karry (eller efter smag)
  • 2 æbler (skåret i små tern)
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl mælk
  • ½ dl madlavnings- eller piskefløde (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hakket svinekød, æg, mælk, hvedemel, salt og peber kommes i en skål og røres sammen til en fars. 
  • Hæld vand og bouillonterning i en gryde og bring det i kog.
  • Form farsen til kødboller ved hjælp af en spiseske og plump dem i vandet. Læg låg på gryden og kog kødbollerne ved svag varme i ca 10 minutter. 
  • Tag kødbollerne op af vandet, læg dem på en tallerken og dæk dem til med stanniol. Si evt. kogevandet og gem ca 4-5 dl kogevand til saucen.

Karrysauce

  • Varm olie/smør op i en gryde og sauter løgene heri. Tilsæt karry og lad det stege et par minutter. Tilsæt æblestykker – gem evt lidt til pynt – og hvedemel og rør godt rundt, så melet fordeles. 
  • Hæld kogevand fra kødbollerne og mælk i gryden og bring den i kog. Lad saucen koge et par minutter, så den jævnes og tykner. Vil man gerne have en tykkere sauce, så kan man jævne saucen yderligere med en meljævning eller saucejævner, indtil den har den rette konsistens.
  • Afrund saucen med fløde og smag til med salt og peber. Der kan også tilsættes lidt mere karry.
  • Til sidst lægges kødbollerne i saucen og det hele varmes godt igennem.
  • Anret evt. boller i karry med æblestykker og hakket persille på toppen og server med kogte ris og dampet grønt.

Noter

I stedet for hakket svinekød kan man bruge en pakke hakket kyllingekød til kødbollerne. Det giver nogenlunde det samme, lækre resultat.