Boller i karry med æble og løg

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 450 gr hakket svinekød (eller hakket kylling)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 liter vand
  • 1 hønse- eller grønsagsbouillonterning

Karrysauce

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 3 tsk karry
  • 2 æbler (skåret i små tern)
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl mælk
  • 3 spsk madlavningsfløde (kan udelades)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hakket svinekød, æg, mælk, hvedemel, salt og peber kommes i en skål og røres sammen til en fars. 
  • Hæld vand og bouillonterningen i en gryde og bring det i kog. Form farsen til kødboller ved hjælp af en spiseske og plump dem i vandet. Læg låg på gryden og lad kødbollerne koge ved svag varme i ca 10 minutter. 
  • Tag kødbollerne op af vandet, læg dem på en tallerken og dæk dem til med stanniol. Si evt. kogevandet og gem ca 4-5 dl til sauce.

Karrysauce

  • Varm olie/smør op i en gryde og sauter løgene heri. Tilsæt karry og lad det stege et par minutter. Tilsæt æblestykker – gem evt lidt til pynt – og hvedemel og rør godt rundt, så melet fordeles. 
  • Hæld kogevandet fra kødbollerne og mælk i gryden og bring den i kog, så saucen jævnes og tykner. Afrund evt. med en smule fløde og smag til. Ønskes saucen tykkere, så kan den jævnes yderligere med en meljævning eller lidt saucejævner.
  • Kom kødbollerne i saucen, varm det igennem og anret evt. med æblestykker og hakket persille på toppen. Server med kogte ris og dampet grønt.

Noter

I stedet for hakket svinekød kan man bruge en pakke hakket kyllingekød til kødbollerne. Det giver nogenlunde det samme, lækre resultat.