Hasselback pizzakartofler

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
  • 1 spsk olie
  • 1 pk pepperoni
  • 1 dl tomatsauce
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 1 tsk tørret basilikum

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver uden at skære hele vejene igennem – præcis som til klassiske hasselback kartofler. Pensl med lidt olie og bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i ca 45 minutter. Kartoflerne skal være næsten møre, så bagetiden afhænger lidt af størrelsen. 
    Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 10-15 min. ved 200 °C til osten er gylden og smeltet. Server kartoflerne som hovedret med salat eller som tilbehør til kødretter.
  • Tag kartoflerne ud og stik pepperinoskiver ned imellem rillerne i kartoflerne hist og her. Fordel 1 spsk tomatsauce og revet ost på toppen af hver kartoffel og drys med tørret oregano eller basilikum. 
  • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 10-15 min. ved 200 °C til osten er gylden og smeltet. Server kartoflerne som hovedret med salat eller som tilbehør til kødretter.

Noter

I stedet for bagekartofler kan man bruge almindelige kartofler og mini pepperoni og lave mange små hasselback pizzakartofler. Perfekte som snacks og appetizers.