Gløggbobler

Antal: 8 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 flaske hvidvin (efter smag og behag)
  • 125 gr sukker
  • 1 stjerneanis
  • 3 stk kanelstænger
  • 20 hele nelliker
  • 3 cm frisk ingefær (kan udelades)
  • liter sprite

Sådan gør du

  • Kom hvidvin og sukker i en gryde.
  • Skræl ingefæren, skær den i skiver og kom dem i gryden.
  • Tilsæt krydderier og varm det hele langsomt op så sukkeret smelter. Gryden må ikke komme i kog, for så fordamper alkoholen.
  • Tag gryden af varmen og afkøl vinen, men lad krydderierne blive i vinen under afkølingen. Vinen er klar til servering efter afkøling, men tager bestemt ikke skade af at trække smag i længere tid, fx natten over. Inden servering sies krydderierne fra. 
  • Ved servering blandes 1/2 dl vin med 1 dl iskold sprite i høje champagneglas. Skal man lave mange drinks, kan man med fordel blande det i en kande og evt. tilsætte lidt isterninger til glassene. Der går 5 dl. vin til 1 liter sprite.
  • Nyd drinken iskold og boblende.

Noter

Ekstrakten til gløggboblerne kan sagtens holde sig på køl i 1-2 uger, så lav bare en god stor portion, si krydderierne fra og hæld den på en skoldet flaske. Så er det blot at blande med sprite, når man får lyst til et glas bobler.