Nødder i gløggsirup

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 3 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl portvin (eller rødvin)
  • 100 gr sukker
  • saft + revet skal af 1 usprøjtet klementin (ca ½ dl saft)
  • 1 kanelstang
  • 10 hele nelliker
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 tom vaniljestang (kan udelades)
  • 150 gr blandede nødder og mandler (fx mandler, hasselnødder og valnødder)

Sådan gør du

  • Kom portvin eller rødvin, sukker, klementinsaft, kanelstang, nelliker, kardemommekapsler og evt. en tom vaniljestang i en gryde og bring det i kog ved jævn varme. Lad blandingen koge i ca 15 minutter, til den er blevet til en boblende varm sirup. Husk siruppen bliver lidt tykkere, når den afkøler. 
  • Rist nødder og mandler på en tør, varm pande i 2-3 minutter, indtil de begynder at knitre og dufte. Fordel de ristede nødder i 2 syltetøjsglas med låg til.
  • Hæld siruppen igennem en sigte, så krydderierne sies fra. Tilsæt revet klementinskal og hæld den varme sirup over nødderne. Alle nødderne behøver ikke være dækkede af sirup, for det hele skal nok blive fordelt, når man vender glasset et par gange. 
  • Lad glassene afkøle og server de søde og klistrede nødder til julens skønne osteborde.