Flæskesvær

Samlet tid: 1 time
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr svinehud (skåret i tynde strimler)
  • salt

Sådan gør du

  • Bring en gryde med letsaltet vand i kog og tilsæt svinestrimlerne. Lad strimlerne koge under låg i ca 20 minutter og hæld vandet fra. Lad svinestrimlerne dampe tørre og vend dem med salt. 
  • Fordel de saltede svinestrimler i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225 °C i ca 40 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Hæld det afsmeltede fedt fra bagepladen et par gange under bagetiden, så det ikke branker og danner røg. 
  • Læg de sprødstegte flæskesvær på et stykke køkkenrulle, så de kan afdryppe. Drys evt. med lidt ekstra salt, hvis de ikke har fået nok og server. 

Noter

I stedet for at hælde det smeltede fedt væk fra sværene undervejs, kan man flytte sværene over på en ny bageplade beklædt med bagepapir, når halvdelen af stegetiden er gået. Det tager en smule længere tid, men til gengæld slipper man for at stå og bakse med flydende fedt og en varm bageplade.