Bagte kartofler med rejesalat

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • dl creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 spsk friskhakket purløg
  • 1 nip sukker
  • 200 gr rejer (i lage eller fra frost)
  • salt og peber
  • 100 gr renset stenbiderrogn
  • friske salatblade

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne og dup dem tørre. Prik dem jævnt med en gaffel og bag dem i mikroovnen ved 800 W i 8-10 minutter afhængig af størrelsen. 
  • Start med at give kartoflerne 4 minutter, vend dem så om og giv dem yderligere 4 minutter. Er de ikke helt møre så vend dem endnu engang og giv dem et par minutter ekstra, til de er helt møre. Kartoflerne kan selvfølgelig også bages i ovnen på helt klassisk vis. 
  • Skær et kryds i midten af hver kartoffel og klem sammen, så de åbner sig. Lad de rygende varme kartofler dampe af, imens rejesalaten laves.
  • Creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft og purløg røres sammen til en dressing, som smages til med sukker, salt og peber. 
  • Afdryp rejerne godt – vrid dem evt. ganske let med hænderne, så mest muligt væde fjernes og vend rejerne i dressingen sammen med 2/3 af stenbiderrognen.
  • Anret rejesalaten i de bagte kartofler, evt med frisk salat og pynt med den sidste 1/3 af stenbiderrognen og purløg på toppen. Arranger kartoflerne på et fad og server straks.

Noter

Rejesalaten kan også bruges som fyld i sandwiches, på franskbrød, i croisanter, i pitabrød eller blot ovenpå plukkede salatblade som en let forret. Bliver der rester, kan salaten holde sig 2-3 dage på køl.