Go Back
+ servings

Pizza med rugbund

Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 2 stk
Udskriv

Ingredienser

  • dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 75 gr rugmel
  • 75 gr durumhvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 gr hvedemel + lidt til udrulning (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Udrør gær i vandet og tilsæt salt og sukker. Kom rugmel og durumhvedemel i skålen og rør rundt. Kom til sidst olie og hvedemel i skålen og ælt til en blank og smidig dej. 
  • Lad dejen hæve tildækket i minimum 1 time men gerne 1½ – 2 timer. 
  • Slå dejen ned og del den i 2 stykker. Udrul hvert stykke til en supertynd pizzabund og læg bunden på et stykke bagepapir. Læg fyld efter eget valg på pizzaen.
  • Tænd ovnen på 250 °C og varm en pizzaplade eller en bageplade op. Træk pizzaen over på den varme plade ved hjælp af bagepapiret og bag pizzaen i ca 8-10 minutter ved 250 °C (alm. ovn - ikke varmluft), indtil bunden er sprød og osten er smeltet på toppen. 
  • Man kan også grille pizzaen over direkte varme i en kuglegrill. Varm en pizzaplade godt op i grillen og træk pizzaen over på pladen ved hjælp af bagepapiret.

Noter

Jeg kan virkelig anbefale at komme en smule rugmel i pizzadejen. Det giver en sprød og meget velsmagende pizzabund, men selvfølgelig kan man sagtens udelade rugmel og bare bruge lidt ekstra hvedemel.