Gratineret hummer med hvidløgssmør

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 2 hele kogte hummere
  • 50 gr blødt smør
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Flæk hummerne fra hoved til hale. Fjern den lille mavesæk og tarmstrengen - det foregår nemmest under rindende vand. Dup hummeren tør medt lidt køkkenrulle.
  • Skær evt. kloen af hummerne og knæk skallen ved at banke let med en kødhammer eller skaftet af en kniv. Man kan også bruge en nøddeknækker. 
  • Pil kødet ud af kloen, skær det i mindre stykker og læg det tilbage i hummeren. Alternativt kan man lade kloen sidde, så hver enkelt kan pille kødet ud af sin klo ved servering. 
  • Rør smør, hvidløg og friskhakket persille sammen og fordel det ovenpå de 4 halve hummere. 
  • Gratiner hummerne ved 225 °C (varmluft) i 3-5 minutter til smørret lige netop er smeltet og overfladen er let gylden. Server hummerne med citron og evt. flutes eller salat.

Noter

Jeg er en kylling, så jeg køber gerne hummerne kogte hos fiskehandleren eller i butikkerne. Er man ikke så sart som mig, så kan man sagtens selv koge sine hummere. Husk at den mest humane måde at slå hummeren ihjel på er ved at bruge en kniv og koge dem efterfølgende.