Chilisuppe

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i ringe)
  • 2 ds hakkede tomater med chili
  • 8 dl grønsags- eller hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • dl madlavningsfløde
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og forårsløg heri – gem lidt af den grønne top fra forårsløgene til pynt. 
  • Tilsæt hakkede tomater og bouillon til gryden, læg låg på og lad suppen simre i ca. 15 minutter. 
  • Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen glat med en stavblender.
  •  Varm suppen igennem og smag til med sukker, salt og peber. Server suppen rygende varm med drys af forårsløg og evt. en klat creme fraiche.

Noter

Bliver der rester af suppen, så kan den sagtens fryses, så man kan lige så godt lave en god stor portion, når man alligevel er i gang. Så er der nem mad til en anden dag.