Hasselback søde kartofler

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 8 søde kartofler
  • 2 spsk olie
  • tørret timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skær dem i skiver til hasselback kartofler. 
  • Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med olie og drys med timian og salt og peber. 
  • Bag kartoflerne ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter, eller indtil de er møre og let gyldne på overfladen. Drys med lidt ekstra salt og evt. lidt friskhakket persille og server. 
  • Drys med lidt ekstra salt og evt. lidt friskhakket persille og server. 

Noter

Søde kartofler har i bund og grund ikke noget med kartofler at gøre og disse to kan ikke sammenlignes. Søde kartofler bliver møre og bløde indvendigt, men sjældent helt så sprøde udvendigt som almindelige kartofler. Man kan dog opnå en lysebrun og let knasende overflade, som jeg synes, er ret lækker.