Kakaopulver med karamel

Samlet tid: 10 minutter
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr god mørk chokolade med karamelstykker (fx Lindt eller Marabou)
  • 50 gr god kakaopulver
  • 150 gr sukker
  • 1 spsk maizena
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Bræk chokoladen i mindre stykker og kom den i en food processor sammen med de øvrige ingredienser. Kør det hele til en jævn masse. 
  • Opbevar kakaopulveret i en fin dåse eller lignende lufttæt beholder indtil brug. 
  • Har man ikke en foodprocessor, kan chokoladen hakkes meget fint med en kniv eller i en minihakker. Den kan også rives på et rivejern. Derefter skal alle ingredienserne blot blandes i en skål og kan efterfølgende hældes i en dåse.
  • Ved servering varmes mælk i en gryde eller i en kop i mikrobølgeovnen og der røres kakaopulver i den varme mælk. Styrken på kakaoen afhænger af smag og behag. Det er derfor svært at angive helt præcist, hvor mange kopper portionen rækker til, men beregn ca 1 stor tsk kakaopulver pr. dl mælk.

Noter

Maizenaen bevirker, at pulveret ikke klumper, når det røres ud i mælken. Det medvirker desuden til lækkert, cremet skum på toppen af kakaoen. Man kan mulighvis udelade maizena, men jeg må indrømme, at jeg endnu ikke selv har prøvet det.