Pramdragergryde

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 pk bacon i skiver
  • 2 løg (hakkede)
  • 250 gr champignons (skåret i skiver)
  • 1 svinemørbrad (afpudset og skåret i tern)
  • 1 ds tomatpuré
  • 1 spsk paprika
  • ½ liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • dl madlavnings- eller piskefløde
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 nip sukker
  • 1 pk gode cocktailpølser
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem brune og sprøde i en stor gryde. Tag ca 1/3 af det stegte bacon fra til pynt. 
  • Tilsæt løg til baconstykkerne i gryden og sauter til løgene er klare. Tilsæt herefter champignons og sauter et par minutter. 
  • Kom mørbrad i tern i gryden og brun dem godt. Tilsæt herefter tomatpure og paprika og rør godt rundt. 
  • Hæld bouillon i gryden, læg låg på og lad det hele simre i ca. 20 minutter. Tilsæt fløden. Ryst en meljævning sammen af hvedemel og lidt vand. Tilsæt meljævningen og lad retten koge igennem et par minutter, så saucen tykner let. Smag til med sukker, salt og peber.
  • Skær et dybt kryds i enderne på hver cocktailpølse og steg dem på en varm pande. Når pølsestykkerne snittes i enderne, folder de sig ud som små tulipaner under stegningen. 
  • Anret pramdragergryden i en opvarmet skål og pynt med det stegte bacon, cocktailpølser og evt. frisk persille. 
  • Server med kartoffelbåde, ovnristede kartofler eller kartoffelmos.

Noter

Man kan selvfølgelig tilsætte ekstra grønsager til pramdragergryden udover champignons, fx peberfrugter og forårsløg i tynde ringe. Svinemørbrad kan erstattes af kyllingebryst eller svineschnitzler skåret i strimler.