Flap jacks

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 75 gr smør
  • 75 gr brun farin
  • 1 spsk sirup
  • 180 gr havregryn

Sådan gør du

  • Smelt smør, farin og sirup i en gryde til en jævn masse. Det behøver ikke hverken koge eller karamellisere, det skal bare smelte og røres sammen. 
  • Tag gryden af varmen, tilsæt havregryn og rør godt rundt. 
  • Vend havregrynsmassen ud i et ildfast fad (ca. 15×25 cm) foret med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 25-30 minutter eller til den er fint gylden. 
  • Lad den færdige kage køle af i formen, inden den flyttes over på en bagerist vha. bagepapiret og afkøles helt. Skær ud i 8 firkantede flap jacks, som opbevares i en lufttæt dåse.

Noter

Dette her er en helt plain udgave af flap jacks, som kun indeholder havregryn, men der kan sagtens tilsættes diverse former for nødder, frø eller kerner samt hakket, tørret frugt.