Makronmuffins med chokolade

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk mandelessens (kan udelades)
  • 60 gr smeltet smør
  • 60 gr hvedemel
  • 60 gr makroner (knuste)
  • 75 gr mørk chokolade (hakket)
  • 50 gr hasselnødder eller mandler (hakkede)

Sådan gør du

  • Kom æg, sukker, vaniljesukker og mandelessens i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps. 
  • Kom det smeltede smør i æggesnapsen under langsom piskning.
  • Vend hvedemel og knuste makronerforsigtigt i dejen med en dejskraber. Hak chokolade og nødder og rør dem i dejen
  • Fordel dejen i 10 små muffinsforme. Sæt evt. formene i en muffinform af metal, så de holder faconen under bagningen. 
  • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne afkøle på bageristen. 

Noter

Kagerne holder sig bløde og lækre i flere dage. De kan også fryses, så lav gerne en stor portion og gem dem i fryseren.