Grøn giftkage

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 175 gr blødt smør
  • 150 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 gr hvedemel
  • tsk bagepulver
  • ½ dl mælk eller vand
  • 2 tsk mandelessens
  • 4 tsk grøn konditorfarve/frugtfarve

Glasur

  • 150 gr flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • lidt vand

Sådan gør du

  • Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk imellem hvert æg. 
  • Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber, så luften ikke slåes ud af dejen. 
  • Bland mælk/vand, mandelessens og grøn farve og rør det i dejen. Tilsæt evt. ekstra farve, hvis kagen skal være mere grøn.
  • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20 x 20 cm) foret med bagepapir og bag kagen ved 180 ° (alm ovn - ikke varmluft) i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker i midten af kagen. Afkøl kagen på bageristen.
  • Rør flormelis, kakaopulver og en lille smule vand sammen til en tyk glasur og fordel det ovenpå kagen.

Noter

Kagen kan sagtens holde sig blød og lækker i flere dage. Den kan sagtens bages dagen før den skal spises, hvilket gør den oplagt til fødselsdagsuddeling og klassens time kage. 
Grøn konditorfarve/frugtfarve er smagsneutral, så selvfølgelig kan kagen laves uden farve.