Tacotærte med salat

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 brev tacokrydderi
  • ½ dl vand
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 1 ds majs
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 75 gr revet ost
  • salt og peber
  • salatblade, små tomater, agurk og rødløg til pynt

Sådan gør du

  • Lav tærtedejen efter denne her opskrift eller brug en rulle ferske tærtedej.
  • Rul tærtedejen ud i et tærtefad, ca 20-22 cm i diameter. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 200 °C (alm ovn - ikke varmluft) i ca 10 minutter, til den er let gylden.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri. Tilsæt oksekød og brun det godt af. Rør tacokrydderi og vand i kødet og tilsæt ½ rød peberfrugt i tern og ½ ds majs (resten gemmes til pynt på toppen). 
  • Bring gryden i kog og lad det snurre i ca 5 minutter, så vandet fordamper. Fordel oksekødsfyldet i den forbagte tærtebund.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise og revet ost sammen. Tilsæt ½ hakket peberfrugt og smag til med en smule salt og peber men husk, at tacomix er ret saltet i forvejen, så oksekødsfyldet bidrager med salt. 
  • Fordel creme fraiche fyldet på toppen af tærten og bag den ved 200 °C (alm ovn - ikke varmluft) i 30-40 minutter eller til den har sat sig og er gyldenbrun på toppen.
  • Pynt tærten med salatblade, små halve tomater, agurkeskiver, resten af majsene og rødløg i tynde ringe. Server straks

Noter

Udover salat kan man servere creme fraiche eller creme fraiche dressing, salsa eller guacamole til tærten. Server ved siden af i små skåle eller fordel det på toppen af tærten sammen med salaten.