Chili con carne (i ovn)

Bagetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk bacon i tern
  • 3 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød (kan erstattes af skært oksekød)
  • 1 frisk rød chili (kan erstattes af chilipulver/chiliflager efter smag)
  • 1 ds tomatpuré/tomatkoncentrat
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 spsk brun farin
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 ds kidneybønner (alle slags bønner kan selvfølgelig bruges)
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 1 ds majs
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en stor stegegryde op og brun baconstykkerne heri. Tilsæt herefter hvidløg og løg og sauter i et par minutter. 
  • Tilsæt det hakkede oksekød og brun kødet godt. Rens chilien og hak den fint - jo flere kerner, desto stærkere bliver det. 
  • Hæld tomatpure, hakket chili eller chili pulver, spidskommen, oregano og farin i gryden og rør godt rundt. Tilsæt herefter hakkede tomater, afdryppede bønner, peberfrugt og majs. 
  • Smag til med salt og peber, læg låg på gryden og sæt den i ovnen ved 100 °C varmluft i minimum 2 timer, men gerne meget længere. Jeg har før haft en chili til at stå og simre i ovnen i 5-6 timer og den bliver kun bedre. 
  • Når tiden er gået tages gryden ud af ovnen, låget fjernes og der røres godt rundt og smages til en sidst gang. 
  • Server chilien i gryden med et drys friskhakket persille og creme fraiche, revet ost, tortillachips, godt brød og evt. kogte ris ved siden af.

Noter

Mht. krydringen, så kan man springe over hvor gærdet er lavest og blot tilsætte chili og et brev taco spice mix. Dejlig nemt, hvis man ikke lige har mulighed for at få fat i krydderier.