Pastatærte med kylling og broccoli

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr pastaskruer eller penne
  • 1 broccoli (delt i små buketter)
  • 1 spsk olie
  • 1 pk røget filet bacon (eller alm bacon)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 200 gr stegt eller kogt kylling (skåret i tern)
  • 6 æg
  • dl mælk
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaskruerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. De sidste par minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter, så de får et kort opkog. Hæld pasta og broccoli i en sigte og lad det afdryppe. 
  • Opvarm 1 spsk olie på en stegepande og steg røget filet bacon. Husk at filet bacon ikke bliver sprødt som almindeligt bacon. Tilsæt forårsløg til panden og sauter et par minutter til løgene falder sammen og bliver bløde. 
  • Fordel pasta, broccoli, filet bacon, forårsløg og kylling i et ildfast fad. 
  • Pisk æg, mælk og revet ost sammen med salt og peber og hæld blandingen over pastafyldet i fadet. Bag fadet ved 180 °C varmluft (eller 190 °C alm ovn) i 30-40 minutter, indtil osten er gylden og æggemassen er stivnet. 
  • Bagetiden afhænger selvfølgelig af højden på pastatærten. Har man brugt et stort, fladt fad går det hurtigere end ved et lille, højt fad. Bliver osten for mørk, før tærten er stivnet, så læg et stykke stanniol over tærten og bag videre. 
  • Server evt. pastatærten med et grønt drys friskhakkede krydderurter og en blandet salat ved siden af. 

Noter

Præcis som med lasagne kan pastatærten sagtens tåle at blive genopvarmet, så lav bare en god stor portion. Det er lækkert med rester til frokost og madpakker eller måske endda til aftensmad dagen efter.