Go Back
+ servings
4 fra 1 stemme

Shepherd's pie

Bagetid45 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 80 gr chorizopølse (hel eller i skiver)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 spsk tomatpuré/tomatkoncentrat
  • 1 stk frisk rød chili (uden kerner og hakket fint)
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds majs
  • ½ tsk chilipulver (efter styrke)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 nip sukker
  • kartoffelmos af ca 1 kg kartofler
  • 2 æg
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær chorizoen i mindre tern. Varm en gryde op og brun chorizoen heri i ca 5 minutter. Herefter tilsættes forårsløg – hold lidt at det grønne tilbage til pynt – og presset hvidløg. 
  • Sauter løgene et par minutter, tilsæt herefter det hakkede kød og brun det godt af. Tilsæt tomatpuré, frisk chili, hvedemel, hakkede tomater, majskerner, chilipulver og spidskommen. 
  • Lad saucen simre i ca. 10 minutter til den tykner lidt. Smag til med sukker, salt og peber og hæld kødsaucen i et ildfast fad.
  • Rør kartoffelmosen sammen med æg og friskrevet muskat, smag til med salt og peber og fordel mosen ovenpå kødsaucen.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30-45 minutter, indtil til kartoffelmosen er fint gylden.
  • Lad den færdige shepherd’s pie hvile i ca. 5 minutter efter den er taget ud af ovnen, så den får tid til at sætte sig. Drys med den grønne top fra forårsløgene og server.
Der er som sådan ingen "regler" for, hvilken slags grønsager man kan tilsætte til kødsaucen, når man laver shepherd's pie. Det er derfor en oplagt mulighed for at få tømt grønsagsskuffen.