Rodfrugtgratin med timian

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr kartofler
  • 2 store gulerødder
  • 2 store pastinakker
  • 1 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 2 tsk tørret timian
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 75 gr revet ost, fx mozzarella

Sådan gør du

  • Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og riv dem groft på et rivejern eller i en food processor. Jeg anbefaler en food processor, hvis man skal lave mere end en enkelt portion. 
  • Hæld de revne kartofler i en sigte og skyl dem grundigt under koldt, rindende vand, indtil vandet ikke længere bliver ugennemsigtigt. Dermed skylles en del af stivelsen ud af kartoflerne. 
  • Pres kartoflerne helt fri for væde og bland dem sammen med revne gulerødder, pastinakker, løg, hvidløg og timian. Fordel blandingen i et ildfast fad. 
  • Pisk og æg mælk sammen, tilsæt salt og peber og hæld blandingen over de revne grønsager i fadet. 
  • Drys med revet ost og bag fadet ved 190 °C varmluft (200 °C alm. ovn) i 30-40 minutter, indtil overfladen er gylden og æggemassen er stivnet. 
  • Server som tilbehør til diverse hovedretter eller som selvstændig hovedret med salat og brød til. 

Noter

Gulerødder og pastinakker kan sagtens rives på forhånd, men pga ilten i luften, bliver kartoflerne brune præcis ligesom æbler og pærer, hvis de klargøres på forhånd.