Pizzakartofler med ost og tomat

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 800 gr små kartofler
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 3 spsk friskrevet parmesanost
  • 250 gr små tomater (halverede)
  • 50 gr chorizo eller pepperoni (hakket)
  • sorte eller grønne oliven
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, men lad skrællen blive på. 
  • Halver kartoflerne og kom dem i en frysepose sammen med olie, tørret basilikum og parmesanost. Vend posen godt rundt, så olie, krydderier og ost fordeles jævnt. 
  • Bred kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 °C (varmluft eller alm. ovn) i ca. 15 minutter.
  • Tag kartoflerne ud af ovnen og placer halve tomater og hakket chorizo eller pepperoni på pladen sammen med kartoflerne. 
  • Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag yderligere 10-15 minutter ved 200 °C indtil kartoflerne er møre og tomaterne bagte. 
  • Anret pizzakartoflerne på et fad og pynt evt. med sorte eller grønne oliven og frisk basilikum.

Noter

I stedet for chorizo eller pepperoni i tern, kan man bruge kogt eller lufttørret skinke til kartoflerne. Man kan også droppe kødet og lave en vegetarisk udgave.