Græsk farsbrød og ristede kartofler

Bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 450 gr hakket oksekød (eller lammekød)
  • 1 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 75 gr feta (salatost)
  • 75 gr oliven uden sten
  • salt og peber

Ristede kartofler

  • 700 gr små kartofler
  • 2 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør oksekødet sammen med løg, hvidløg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber. 
  • Smuldr fetaosten og vend den i farsen sammen med oliven.
  • Læg farsen i et ildfast fad og form den til et brød. Bag farsbrødet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca 40-45 minutter, indtil kødet er gennemtilberedt. 
  • Skrub kartoflerne, halver evt. de største kartofler og kom dem i en frysepose. 
  • Skræl løgene og del dem i kvarte. Kom løgene i fryseposen sammen med kartoflerne og tilsæt olie, oregano, salt og peber. Ryst posen godt så olie og krydderier fordeles. 
  • Vend kartofler og løg ud på en bageplade og bag dem ved 200 °C i ca 40-45 minutter, indtil kartoflerne er møre og gyldne. 
  • Anret kartoflerne rundt om farsbrødet i fadet. Drys evt med lidt ekstra fetaost og friskhakket persille og server. Gerne med tilbehør af tzatziki og græsk salat. 

Noter

Vil man gerne have ekstra grønt, så er det superlækkert også at tilføje oliven og  peberfrugter i strimler til kartofler og løg. Oliven og peberfrugter skal kun bage i ca et kvarter, så vent med at lægge dem i ovnen til 15 minutter før kartoflerne er færdige.