Appelsinspecier

Hvile- og bagetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 50 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 185 gr hvedemel
  • 75 gr flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 150 gr koldt smør (skåret i tern)

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, flormelis, vaniljesukker og revet appelsinskal i en skål.  
  • Smuldr smørret i blandingen og ælt det sammen til en ensartet dej
  • Bruger man en køkkenmaskine, så kommes alle ingredienserne i røreskålen og dejen samles med K-spaden. 
  • Ælt dejen let igennem med hænderne og tril den herefter til en pølse med en diameter på 3-4 cm. Læg pølsen på et skærebræt og sæt den på køl i minimum en time. Man kan også lægge pølsen i fryseren i 30 minutter. 
  • Skær dejen i skiver á ca ½ cm og læg dem med en smule afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 10-12 minutter, til de er let gyldne i kanten.
  • Afkøl kagerne på bageristen og opbevar dem herefter i en lufttæt beholder. 

Noter

Præcis som med alle andre former for småkager er specierne ikke fryseegnede, men kan opbevares i en lufttæt dåse i op til en måned. Herefter bliver de lidt kedelige. Til gengæld kan den rå dej fryses i ruller.