Påskeæg med kokos

Hviletid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 16 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr kokosmel
  • ½ ds kondenseret mælk
  • lys eller mørk chokolade til overtræk
  • evt. ekstra kokosmel til pynt

Sådan gør du

  • Kom kokosmel og kondenseret mælk i en skål og bland det godt. 
  • Tril kokosmassen til 16-18 kugler på størrelse med en valnød – spids dem let i enderne, så de ligner små æg. Fugt hænderne med jævne mellemrum, hvis kokosmassen har tendens til at klistre og er svær at forme. 
  • Lad æggene hvile på køl i minimum 1 time, så de bliver faste. 
  • Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad og overtræk æggene. Drys evt med lidt kokos på toppen, inden chokoladen stivner. 
  • Opbevar kokosæggene i en lufttæt beholder, enten på køl eller ved stuetemp. 

Noter

Da æggene kun indeholder kokos og kondenseret mælk, har de en rimelig lang holdbarhed. Uanset om de opbevares på køl eller ved stuetemperatur kan æggene som minimum holde sig i et par uger uden at blive tørre, hvis de er helt overtrukne med chokolade.