Spansk tortilla med kartofler

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 600 gr små, kogte kartofler
  • 4 spsk olivenolie (måske lidt mere)
  • 1 stort løg (hakket)
  • 6 æg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i grove stykker. 
  • Varm 4 spsk olivenolie op ved middel varme på en stor stegepande og kom kartofler og løg på panden. Rist kartofler og løg i ca 5 minutter, til kartoflerne begynder at blive gyldne. 
  • Imens slåes æggene ud i en skål og piskes sammen med salt og peber. 
  • Kom kartofler og løg i skålen til de sammenpiskede æg og rør rundt. Hæld herefter blandingen tilbage på stegepanden igen – måske skal der tilsættes lidt mere olie til panden.
  • Lad tortillaen stege i ca 10 minutter, til den begynder at stivne. Kniber det med at få tortillaen til at stivne i midten, så kan panden dækkes til med et stort grydelåg eller et stykke stanniol. 
  • Glid forsigtigt tortillaen over på et skærebræt eller en stor tallerken og læg så stegepanden ovenpå tortillaen med bunden opad. Vend det hele rundt i et snuptag ved hjælp af skærebrættet/tallerkenen, så den rå side af tortillaen nu vender nedad på stegepanden. 
  • Lad tortillaen stege færdig på panden i ca 5 minutter og lad den herefter afkøle, inden den skæres i trekantede stykker. Server lun eller kold med salat.

Noter

Det kræver lidt øvelse, at vende tortillaen. I starten kan det derfor være en god idé, at vende tortillaen henover køkkenvasken, så det er nemt at rengøre, hvis lidt af den flydende æggemasse løber ved siden af.