Go Back
+ servings

Stjerneskud med laks og rejer

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 bdt grønne asparges (asparges fra glas kan også bruges)
  • 1 citron (skær 4 skv til pynt og brug resten til tilberedning)
  • 8 stk rødspættefilet'er
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 4 spsk rasp
  • smør eller olie til stegning
  • 4 skv franskbrød
  • salatblade
  • 4 skv røget laks
  • 100 gr rejer
  • 1 bdt frisk dild
  • salt og peber

Lyserød dressing

  • 1 dl creme fraiche 9-18 %
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk sød chilisauce
  • ½ tsk paprika
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bræk den nederste, seje del af de grønne asparges, der hvor den naturligt knækker. Bring en gryde med letsaltet vand og lidt citronsaft i kog og damp de grønne asparges i 2-3 minutter. 
  • Hæld herefter vandet fra og overhæld straks med iskoldt vand, så kogningen standses og de grønne asparges forbliver sprød-møre. Hæld vandet fra aspargesene og lad dem afdryppe. Bruger man asparges fra glas, skal de bare afdryppes.
  • Drys 4 af rødspættefilet'erne med salt og peber og rul dem sammen fra haleenden. Læg dem i et lille fad og tilsæt 2 spsk friskpresset citronsaft og 4 spsk vand.
  • Dæk fadet med film og damp rødspætterne i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter afhængig af størrelse, til de er faste og hvide i kødet. Fiskene kan også dampes et par minutter i en gryde letsaltet vand.
  • De resterende rødspættefilet'er pudres med mel og dyppes herefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Steg de panerede fisk brune og sprøde på en pande i smør eller olie. 
  • Rør dressingen sammen og smag den til.  
  • Anret brødskiverne på 4 tallerkner og smør lidt af dressingen på brødet. Der kan også bruges almindeligt smør. 
  • Pynt med salatblade og grønne asparges, inden først den stegte og så den dampede fisk lægges på.
  • Fordel dressingen ovenpå fisken og pynt med laks og rejer. Slut af med frisk dild og en citronskive øverst. Er det sæson for stenbiderrogn, så pynt evt. med lidt rogn på toppen. 

Noter

Bryder man sig ikke om dampet fisk, eller bliver det bare for besværligt, så kan man sagtens servere et stjerneskud med 2 stegte fiskefilet'er i stedet for en stegt og en dampet fisk.