Vegetar bolognaise

Kogetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 1 stort løg (hakket)
  • 1 stor gulerod (revet)
  • 250 gr brune linser (røde linser kan også bruges)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk ketchup (kan udelades)
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 1 nip chilipulver (kan udelades)
  • ½ liter grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg, løg og revet gulerod heri. 
  • Tilsæt linser, hakkede tomater, evt. ketchup, krydderier og bouillon eller vand + bouillonterning. 
  • Bring gryden i kog og lad den simre i minimum 45 minutter men gerne længere – 45 minutter er den kogetid linserne behøver for at blive møre. Suger linserne for meget væde under kogningen, så spæd med lidt vand til saucen har passende konsistens. 
  • Smag til med salt og peber og server med pasta og evt. friskrevet parmesanost.