Ovnbagt laks med sennep og honning

Hvile- og bagetid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 stk laksefilet
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk sennep (jeg bruger en mild sennep)
  • 1 bdt friskhakket dild

Sådan gør du

  • Dup laksestykkerne tørre med køkkenrulle og placer dem i et ildfast fad. Dr der skind på fisken, placeres skindsiden nedad. 
    Drys lidt frisk dild over laksen og server med salat, små ristede kartofler og en krydderurtedressing.
  • Dryp lidt soya over hvert stykke og lad fisken marinere i køleskabet i ca. 30 minutter. 
  • Rør honning og sennep sammen og smør blandingen på laksestykkerne. 
  • Steg laksestykkerne i ovnen ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 15-20 minutter afhængig af størrelsen. De sidste 5 minutter af stegetiden, kan man slå grillfunktionen til, så laksen karamelliseres yderligere på toppen. 
  • Drys lidt frisk dild over laksen og server med salat, små ristede kartofler og en krydderurtedressing.

Noter

I stedet for 4 laksefilet'er kan man købe en hel lakseside, som marineres og steges i ovnen eller på grillen.