Rugbrødsdrys

Antal: 4 dl
Udskriv

Ingredienser

  • 200 gr rugbrød (ca 4 skiver)
  • 2 spsk brun farin
  • 75 gr mandelsplitter (smuttede, grofthakkede mandler kan også bruges)

Sådan gør du

  • Pluk rugbrødet i grove stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med brun farin. Jeg beregner gerne 1 stor spsk farin pr. 100 gr rugbrød. 
  • Kør rugbrød og farin ensartet i foodprocessoren. Hvor groft eller findelt drysset skal være, bestemmer man jo selv. 
  • Har man ikke en foodprocessor, så kan man i stedet bruge en minihakker og dele portionen over lidt flere omgange. 
  • Til sidst tilsættes hakkede mandler og der køres kort med foodprocessoren, så rugbrød, farin og mandler blandes godt, men mandlerne stadig er grofthakkede. 
  • Bred rugbrødsdrysset ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist det i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 15-20 minutter. Jo længere tid des mere sprødt rugbrødsdrys. Rør rundt i blandingen et par gange undervejs, så rugbrødsdrysset ristes jævnt. 
  • Lad rugbrødsdrysset køle helt af og opbevar det herefter i en krukke med låg eller en lufttæt pose. Er rugbrødsdrysset ristet helt sprødt, kan det holde sig i meget lang tid. 

Noter

Rugbrød indeholder en hel del vand, som fordamper under ristningen i ovnen. Jo mere vand, der fordamper, jo sprødere bliver det færdige drys. Vil man ikke have helt sprødt drys, så kan man forkorte bagetiden. Man skal dog være opmærksom på, at holdbarheden så vil forkortes, idet man kan risikere, at rugbrødsdrysset mugner, hvis det står for længe.