Makronmuffins med rabarber

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 100 gr rabarberstilke
  • 1 spsk sukker
  • 100 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 nip salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 gr hvedemel
  • 100 gr makroner

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i små stykker, kom dem i en skål og drys med 1 spsk sukker. Lad rabarberne trække imens dejen røres sammen.

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
  • Rør mælk i dejen.
  • Bland salt, bagepulver og hvedemel og vend det forsigtigt i dejen. 
  • Kom makronerne i en frysepose og knus dem ved at banke let på dem med en kagerulle eller lignende tung genstand.
  • Vend de knuste makroner og rabarberstykkerne i dejen og fordel den i 8-10 muffinforme af papir. Placer evt. formene i en muffinform af metal.
  • Bag kagerne ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. Mærk evt. efter med et lille træspyd i midten. Afkøl og server.

Noter

Kagerne er bedst, når de er relativt nybagte, men de kan sagtens holde sig svampede og lækre i et par dage. De er desuden fryseegnede.