Maskeret blomkål

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 blomkål (kogt og afkølet)
  • strimlet icebergsalat (andre salater kan også bruges)
  • 250 gr ærter
  • 3 hårdkogte æg
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 250 gr rejer

Dilddressing

  • dl creme fraiche 9-18 %
  • 1 bdt friskhakket dild
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog blomkålen mør i letsaltet vand og lad den blive helt kold.  

  • Placer det kolde blomkålshoved på et fad og anret strimlet salat og ærter rundt omkring.
  • Skær æg, tomater og citron i både og læg dem på fadet sammen med rejerne.
  • Rør dressingen sammen af creme fraiche og friskhakket dild og smag til med sukker, salt og peber.
  • Hæld et par skefulde dressing over blomkålshovedet. Resten kommes i en skål og serveres ved siden af.
  • Pynt til sidst med rigeligt, friskhakket dild. Server evt. med lunt flute til.

Noter

Man kan sagtens anrette maskeret blomkål i god tid og lade det stå på køl men vendt med at pynte med dressing og friskhakket dild til lige inden servering.