Asparges med hollandaise og skinke

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 20 hvide eller grønne asparges
  • 1 portion hjemmelavet hollandaise sauce (færdigkøbt hollandaise kan også bruges)
  • 8 skv lufttørret skinke
  • feldsalat eller lign. (skyllet)
  • salt

Sådan gør du

  • Klargør aspargesene ved at knække den nederste træede del af. Bruger man hvide asparges, skal de desuden skrælles med en kartoffelskræller eller lignende.
  • Forbered hollandaise saucen og hold den varm over svag varme. Bruger man en færdiglavet sauce, skal den lunes.
  • Damp aspargsene i en gryde med letsaltet vand. Hvide asparges skal dampes i ca 5 minutter. Grønne asparges skal kun dampes i 2-3 minutter.
  • Afdryp de dampede asparges og anret dem på 4 tallerkner sammen med hollandaise sauce, lufttørret skinke og feldsalat. Men kan også bruge friskhakket persille eller ærteskud i stedet for salat. Saucen kan desuden serveres ved siden af.
  • Server straks - evt med godt brød ved siden af.

Noter

Spiser man mange asparges, så kan man købe en aspargesgryde, som er en høj, tynd gryde, hvor aspargesene kan stå oprejst, imens de dampes. Man kan dog sagtens nøjes med en stor gryde, hvor der er plads til, at aspargesene kan ligge ned.