Mørbrad i fad

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk bacon i tern
  • 1-2 stk svinemørbrad (afpudset)
  • 1 rød peberfrugt (hakket)
  • 100 gr champignons (skåret i skiver)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 løg (hakkede)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk paprika
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 dl mælk (eller ekstra madlavningsfløde)
  • 2 spsk ketchup (kan erstattes af sød chilisauce eller 1 nip sukker)
  • salt og peber
  • evt. friskhakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Steg bacontern let på en stegepande. De skal ikke være helt gennemstegte, da de også skal i ovnen. Læg dem herefter på et stykke køkkenrulle og stil dem til side.
  • Skær mødbraden i skiver á ca 2 cm's tykkelse. Bank skiverne let flade med hånden og brun dem herefter i baconfedtet på panden. Læg mørbradstykkerne i et ildfast fad og drys med salt og peber.
  • Kom champignons og peberfrugt på panden - den skal ikke rengøres først. Sauter et par minutter til væden er fordampet. Hæld efterfølgende grønsagerne over mørbraden i fadet.
  • Kom hvidløg og løg på panden og steg dem klare. Sidder løgene fast i panden, så tilsæt en smule fedtstof.
  • Kom hvedemel og paprika på panden sammen med løgene og rør rundt, så det hele fordeles. Tilsæt herefter hakkede tomater, madlavningsfløde og mælk.
  • Bring panden i kog og lad saucen koge et par minutter til den tykner let. Smag herefter til med ketchup/sød chilisauce eller sukker, salt og peber.
  • Hæld saucen over mørbrad og grønsager i fadet og afslut med stegte bacontern på toppen. Bag fadet ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter indtil baconternene er sprøde.
  • Drys evt. med hakket persille og server med ris eller ristede kartofler og dampet grønt.

Noter

Skal der lidt ekstra til, så kan man også riste cocktailpølser på panden og tilsætte dem til fadet sammen med mørbrad, grønsager og sauce.