Vietnamesisk iskaffe

Samlet tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl friskbrygget, stærk kaffe (jeg brygger kaffe i stempelkande, men Nescafe og vand kan også bruges)
  • 4 spsk kondenseret mælk
  • 12 isterninger

Sådan gør du

  • Rør varm kaffe og 3-4 spsk kondenseret mælk efter smag sammen.
  • Fordel 8 isterninger i 2 høje glas, som kan tåle varme.
  • Hæld den varme kaffeblanding over isterningerne i glassene og rør rundt. Isterningerne vil smelte næsten helt væk, men vil samtidig køle den varme kaffe hurtigt og effektivt ned.
  • Kom de sidste isterninger i glassene, så iskaffen holdes kold. server med ske og evt. sugerør.

Noter

Man kan lave kaffe-isterninger ved at fryse en rest kold kaffe i en isterningebakke eller isterningepose. Bruger man kaffeisterninger i stedet for almindelige isterninger af vand, fortyndes iskaffen ikke så nemt, når isterningerne smelter.