Ristede kikærter med hvidløg

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 ds kikærter (240 gr drænet vægt pr ds)
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg (hakket)
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • friskhakket persille
  • 50 gr feta
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hæld kikærterne i en sigte, overhæld med koldt vand og lad kikærterne afdryppe.
  • Varm olien op på en pande. Sauter hvidløget i olien i et par minutter uden at de tager farve.
  • Tilsæt afdryppede kikærter til panden og lad dem stege med i ca 1 minut.
  • Tilsæt paprika og spidskommen til panden og rør godt rundt, så krydderierne fordeles.
  • Lad kikærterne stege på panden i ca 5 minutter, til de er gennemvarme. Ryst panden jævnligt så der ikke er noget, der brænder på. Smag til med salt og peber.
  • Kom friskhakket persille på panden og ryst den en sidste gang, så persillen fordeles.
  • Hæld de ristede kikærter op i en skål, smuldr lidt feta på toppen, drys evt. med ekstra persille og server.

Noter

Man kan sagtens udelade persille og blot servere kikærterne med krydderier og feta, eller man kan bruge andre former for friskhakkede krydderurter, frisk spinat eller lign.