Salade Nicoise

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 300 gr grønne bønner
  • 500 gr små kartofler (kogte og afkølede)
  • 4 æg
  • 2 avocadoer
  • 100 gr spæde salatblade
  • 3 ds god tun i vand eller olie (drænet for væde)
  • 1 rødløg (skåret i tynde ringe)
  • sorte oliven (kan udelades)

Dressing

  • 8 spsk olivenolie
  • 2 spsk lys eddike (fx hvidvinseddike)
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk honning (eller sukker)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er møre men stadig har bid. Overhæld bønnerne med koldt vand og lad dem afdryppe i en sigte.
  • Skær kartoflerne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
  • Kog æggene i 6-10 minutter, afhængig af om de skal være smilende eller hårdkogte. Overhæld æggene med koldt vand for at stoppe kogningen, pil dem og skær dem i både.
  • Halver avocadoerne og fjern sten og skræl. Skær avocadoerne i tynde skiver, men lad gerne skiverne sidde sammen.
  • Anret salatbladene på 4 tallerkener eller i 4 skåle. Fordel bønner, kartofler og avocado ovenpå salaten. Anret tunen på tallerkenerne og slut af med æggene. Øverst pyntes med rødløg og oliven.
  • Pisk olie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen og smag til. Dryp dressingen over salaten eller server den i en skål sammen med salaten, så hver enkelt selv kan dosere. Bryder man sig ikke om olie-eddike dressing, så kan man også bruge creme fraiche dressing.
  • Server salaten med brød til.

Noter

I stedet for tun fra dåse, kan man servere frisk tun til salaten. Køb et godt stykke tun hos fiskehandleren og grill eller steg det ganske kort på alle sider, så det stadig er rødt i midten. Skær tunen i skiver og anret den på salaten.