Pizza med blomkålsbund

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr blomkål
  • 2 æg
  • 75 gr revet ost, fx mozzarella
  • 1 spsk hvedemel (kan udelades eller erstattes af rasp, HUSK, mandelmel eller lign)
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Skær dækbladene af blomkålshovedet og del det i mindre buketter. Kom blomkålsbuketterne i en food processor og blend til blomkålen er helt findelt. Det ligner lidt kokosmel.
  • Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge på komfuret. Når vandet koger, tilsættes blomkålen. Kog blomkålen under låg i ca 5 minutter.
  • Hæld blomkålen i en finmasket si og lad den afdryppe. Pres evt. kålen let med bagsiden af en ske, så kålen bliver godt drænet for vand.
  • Bland æg, revet ost, hvedemel og salt i en skål og tilsæt afdryppet blomkål. Rør rundt til den varme kål har smeltet osten og det er blevet til en sammenhængende masse.
  • Bred blomkålsmassen ud i 2 cirkler á ca 25 cm på 2 stykker bagepapir.
  • Bag bundene ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  • Bundene kan sagtens laves i god tid i forvejen. Ved servering toppes bundene med tomatsauce, revet ost og diverse pizzafyld og bages ved 190 °C (varmluft) i ca 10 minutter.

Noter

Tip til helt runde pizzaer! Fjern bunden fra en springform og stil ringen direkte ned på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel halvdelen af blomkålsmassen i springformen i et tyndt lag og glat det pænt. Fjern formen og der står nu en fin, rund pizzabund tilbage. Gentag med den anden halvdel af blomkålsmassen.