Pariserbøf

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr hakket oksekød
  • olie til stegning
  • 4 skv franskbrød
  • 8 spsk syltede rødbeder i tern
  • 8 spsk finthakket rødløg
  • 8 spsk syltede kapers
  • 8 spsk revet peberrod
  • 4 æggeblommer (evt pasteuriserede)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Ælt oksekødet sammen med salt og peber og del det i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en tynd hakkebøf.
  • Varm olien op på en pande og steg bøfferne et par minutter på hver side, til de er fint brune og gennemstegte eller svagt rosa. Det afhænger lidt af smag og behag, hvordan man foretrækker sin hakkebøf.
  • Rist franskbrødet og læg skiverne på 4 tallerkener.
  • Læg hakkebøfferne ovenpå brødskiverne og pynt med rødbeder i tern, hakkede løg, kapers og revet peberrod.
  • Slut af med en æggeblomme på toppen. Bruger man past. æggeblommer, så hæld dem evt. i 4 små skåle i stedet for og stil en skål på hver tallerken. Server straks.

Noter

Det kan være ret individuelt, hvor meget (eller lidt) topping, man ønsker på sin pariserbøf, ligesom nogle måske ikke spiser eksempelvis kapers eller peberrod. Er man usikker, så nøjes med at anrette franskbrød og bøffer på tallerkener og stil i stedet skåle frem med topping. Så kan hver enkelt pynte sin egen pariserbøf.