Fajitas med kylling og peberfrugt

Stegetid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3 peberfrugter (gerne forskellige farver)
  • 1 stort rødløg
  • 450 gr kyllingebryst (2-3 stk kyllingebryst)
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika (evt røget paprika)
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk chilipulver (eller efter smag)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern stok og frø fra peberfrugterne og skær dem i strimler.
  • Skræl løget og skær det ud i tynde både.
  • Skær kyllingebrysterne i mundrette strimler.
  • Kom peberfrugt, rødløg og kyllingebryst i en stor frysepose.
  • Rør olivenolie, paprika, spidskommen, oregano, chilipulver, salt og peber sammen og hæld marinaden i fryseposen. Ryst posen, så marinaden fordeles og læg posen på køl i 15-30 min. men gerne længere tid. Man kan sagtens lade kyllingen marinere natten over.
  • Vend kylling og grønsager ud på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad.
  • Sæt pladen/fadet i ovnen ved 200°C (varmluft) i ca 20 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt. Vend rundt i retten et par gange undervejs.
  • Server fajitas med bløde og lune tortillapandekager, ris, guacamole eller frisk avocado og et dryp frisk limesaft.

Noter

Kødet bliver uden tvivl lækkert af at ligge i marinaden og trække masser af smag, men har man meget travlt, så kan man godt springe dette step over.