Ris med grøntsager

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl ris (jeg bruger basmati eller jasminris)
  • 5 dl vand
  • 250 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 rød peberfrugt (finthakket)
  • 2 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Kom ris, vand og salt i en gryde og bring gryden i kog under låg. Lad risene koge ved jævn varme i 10-15 minutter, eller indtil alt vandet næsten er kogt væk. Sluk herefter for varmen og lad risene trække i yderligere 10 minutter.
  • Bruger man en tykbundet gryde, som holder længe på varmen, kan man med fordel flytte gryden væk fra den varme kogeplade, så risene ikke begynder at brænde fast i bunden af gryden. Dette er dog ikke nødvendigt, hvis man har induktionskogeplade.
  • Husk at ris har forskellig tilberedningstid, så følg evt. anvisningen på pakken fremfor ovenstående, hvis der bruges en anden slags ris.
  • Kom ærter, majs, og peberfrugt i risene og rør godt rundt. Læg låg på gryden og lad ris og grønsager stå i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er varme.
  • Server ris og grøntsager som tilbehør til eksempelvis boller i karry, kylling i karry, forårsruller eller lignende retter, hvor man normalt serverer ris.

Noter

Kniber det med at få grøntsagerne opvarmet ved varmen fra risene alene, så tænd for svag varme på komfuret og lad det hele stege et par minutter. Vend rundt engang imellem, så risene ikke brænder fast i bunden af gryden.