Go Back
+ servings

Appelsinkage med glasur

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 10 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 175 gr sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • saft af ½ appelsin (ca ½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 gr hvedemel
  • 1 dl mælk

Appelsinglasur

  • 125 gr flormelis
  • 3 spsk appelsinsaft (måske skal der bruges lidt mere eller mindre)

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes lyst og luftigt.
  • Æggene tilsættes ét af gangen, imens der piskes grundigt imellem hvert æg.
  • Vaniljesukker, appelsinskal og appelsinsaft tilsættes.
  • Hvedemel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen sammen med mælken.
  • Dejen fordeles i en smurt franskbrødsform/sandkageform (str. medium, ca 10 x 25 cm) og bages ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 1 time, indtil kagen er gennembagt. Tjek evt. at der ikke hænger dej ved et lille træspyd eller en kødnål, der stikkes ned i midten af kagen.
  • Lad kagen afkøle på bageristen.
  • Flormelis og appelsinsaft røres sammen til en tyk glasur. Måske skal der bruges lidt mere eller mindre appelsinsaft for at få konsistensen helt rigtig, men glasuren skal være ret tyk, så den ikke løber af kagen.
  • Pynt kagen med appelsinglasur, lad den størkne og server. Kagen kan sagtens holde sig lækker og svampet i flere dage, hvis bare den opbevares lufttæt.

Noter

Kagen kan sagtens fryses, men så er det en god idé at vente med glasuren, indtil kagen er optøet. Glasur har sjældent godt af at komme en tur i fryseren og det bliver ikke så pænt at se på.