Indonesisk kylling

Bagetid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr tilberedt kyllingebryst (stegt eller kogt)
  • 2 peberfrugter (hakkede)
  • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 2 bananer (skrællede og skåret i skiver)
  • dl piskefløde
  • 2 tsk karry
  • 1 dl sød mangochutney
  • 1 tsk sambal oelek chilipasta (se evt. mere ovenfor)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær eller pluk kyllingekødet i mundrette stykker og læg det i et ildfast fad.
  • Fordel peberfrugt og forårsløg ovenpå kyllingen (hold evt lidt tilbage til pynt) og slut af med bananer i skiver. Drys med salt og peber.
  • Pisk fløden til skum og vend karry, mango chutney, sambal oelek og et nip salt i flødeskummet. Start med kun at komme en lille smule sambal oelek i skummet og smag så til – det er meget stærkt.
  • Fordel flødeskummet på toppen af kylling og grønsager. Sæt fadet i ovnen og bag ved 200 °C (varmluft) i ca 25 minutter, til toppen er gylden.
  • Server med kogte ris og dampet grønt.

Noter

Bananer kan udelades, kombineres eller erstattes med ananas eller frisk mango i tern. I stedet for sambal oelek kan man bruge en anden chili sauce efter smag, eller man kan bruge en finthakket, frisk, rød chili