Go Back
+ servings

Squash i fad

Bagetid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 2 mellemstore squash (skåret i tynde skiver)
  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 400 gr hakket kylling (hakket oksekød kan også bruges)
  • 1 ds tomatpure
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk chilipulver (eller efter smag)
  • 2 spsk hvedemel (kan udelades)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 2 spsk sød chilisauce (kan udelades)
  • 75 gr revet mozzarella
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær de 2 squash i tynde skiver og drys skiverne med salt for at trække væde ud. Stil skiverne til side.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri til de bliver klare.
  • Tilsæt hakket kyllingekød og brun det godt af.
  • Kom tomatpure, paprika, basilikum, chilipulver og hvedemel i gryden og rør godt rundt. Hvedemelet kan udelades, men det medvirker til at jævne saucen let, så den bliver lidt tykkere.
  • Tilsæt hakkede tomater og vand. Bring gryden i kog og lad kødsaucen simre i ca 5 minutter. Smag til med sød chili sauce, salt og peber.
  • Dup de saltede squashskiver tørre med lidt køkkenrulle.
  • Fordel lidt kødsauce i bunden af et ildfast fad (ca 20 x 25 cm), læg et lag squash i skiver i saucen og fordel lidt kødsauce ovenpå. Fortsæt med lag af squash og kødsauce og slut med et lag kødsauce. Drys med revet ost på toppen.
  • Bag fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 30-40 minutter, til overfladen er gylden og squash-skiverne er nogenlunde møre, men har let bid.
  • Server med salat, ristede kartofler, ris eller pasta.

Noter

Vil man lave “traditionelle” fyldte squash, skal indmaden fra de 2 squash blot udhules med en ske, til skallen er ca 1 cm tyk. Placer de udhulede squash i et ildfast fad, fyld dem med kødsauce (det må gerne “løbe over”) og drys med revet ost. Bag ved 200 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til squashen er mør og osten gylden.