Spaghetti med kødboller

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 tsk tørret oregano
  • ½ liter passata tomater (blendede tomater)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl mælk
  • 4 dl vand (erstat evt. lidt vand med rødvin)
  • 1 tsk sukker

Kødboller

  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 500 gr tørret spaghetti

Sådan gør du

  • Opvarm olien i en stor gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt oregano, passata tomater, hakkede tomater, mælk, vand og sukker. Bring saucen i kog og lad den simre i ca. 15 minutter.
  • Imens blandes hakket oksekød, presset hvidløg, oregano, æg, hvedemel, salt og peber til en sammenhængende fars. Tril farsen til kødboller på størrelse med en lille valnød og læg dem på en tallerken.
  • Når saucen har simret i ca. 15 minutter, dumpes kødbollerne i – husk, at der ikke må røres i gryden de første 10 minutter efter at kødbollerne er kommet i, ellers kan de gå i stykker.
  • Lad saucen simre under låg i 30-40 minutter til saucen er kogt ind og er tyk og lækker. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere sukker.
  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og lad den afdryppe i en sigte. Vend derefter pastaen sammen med sauce og kødboller og server i dybe tallerkner, evt. med et drys friskrevet parmesan på toppen.

Noter

Passata tomater er blendede tomater, som findes på flaske eller karton. De står sammen med de øvrige tomatprodukter i de fleste supermarkeder. Kan man ikke skaffe passata tomater, så kan de sagtens erstattes med almindelige hakkede tomater på dåse. Blend evt. de hakkede tomater kort med stavblenderen inden brug.