Honningbrød

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 10 skiver
Udskriv

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt naturel (eller lign. surmælksprodukt)
  • 150 gr honning
  • 50 gr grahamsmel eller lign. groft mel (kan erstattes af hvedemel)
  • 200 gr hvedemel
  • 75 gr brun farin
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt, hvid peber
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 50 gr kandiseret appelsinskal (kan erstattes af friskrevet appelsinskal)

Sådan gør du

  • Rør yoghurt naturel og honning sammen i en skål.
  • Sigt alle de tørre ingredienser samt krydderier sammen og rør dem dejen i sammen med appelsinskal.
  • Fordel dejen i en smurt franskbrødsform (ca 1 liter) og bag brødet ved 175 °C (alm. ovnvarme - ikke varmluft) i ca 1 time, til det er gennembagt.
  • Lad brødet køle af på ovnristen og server det i tykke skiver smurt med koldt smør

Noter

Brødet kan sagtens bages med færre krydderier. Har man ikke massevis af krydderier på lager, så kan man nøjes med kanel og måske stødt nellike. Appelsinskal kan udelades eller erstattes af rosiner.