Go Back
+ servings

Flødekarameller i mikroovn

Afkøling: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 20 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk glukosesirup
  • ½ dl lys eller mørk sirup (ca 70 gr)
  • ½ dl sukker (40-45 gr)
  • evt flormelis

Sådan gør du

  • Rør fløde, glukosesirup, sirup og sukker sammen i en stor skål, som kan tåle at komme i mikrobølgeovnen – det er vigtigt, at skålen er stor, da blandingen koger op.
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen i 5 minutter ved fuld effekt (700 W). Rør rundt og giv massen yderligere 2-3 minutter ved fuld effekt til den er blevet til sej og boblende karamel.
  • Hæld den flydende karamel i en form (ca 10 x 10 cm) foret med bagepapir og lad den afkøle – det tager ca 30 minutter.
  • Skær eller klip massen ud i firkanter og vend dem i lidt flormelis, så de ikke klistrer sammen – de kan også pakkes enkeltvis i små stykker cellofan.
  • Opbevar karamellerne i en lufttæt dåse.

Noter

Man kan tilsætte en smule lakridssirup eller lakridspulver til blandingen, hvis man gerne vil lave lakridskarameller. Kakaopulver eller pebermynteessens er også en mulighed.